Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee

Wat is Zalon?

Herinner je je 2008 nog? Het was het jaar waarin Barack Obama als president werd verkozen en Katy Perry met "I kissed a girl" twee weken lang de Top 40 domineerde. 2008 was tevens het jaar waarin Zalando voor het eerst begon met het online verkopen van schoenen. Nu, acht jaar later is Zalando de grootste fashion retailer van Europa met klanten verspreid over 15 verschillende landen. Schoenen leveren we nog steeds, maar we bezorgen tegenwoordig ook t-shirts, overhemden, armbanden, sjaals... enzovoort. Omdat zelfs wij bij Zalando de bomen door het bos niet meer konden zien leek het ons een goed idee de hulp van personal shoppers in te schakelen. Deze personal shoppers van vlees & bloed bieden naast stijladvies ook een luisterend fashion oor waarmee online kleding kopen een tikje persoonlijker wordt. Daarnaast is het een hele geruststelling om te weten dat, wanneer je inspiratie is opgedroogd en je écht een outfit nodig hebt, er een stijladviseur aan de andere kant van het scherm met je meedenkt.

Zo gaat het in z'n werk:

Wij brengen jou met je klant samen. Ons styleplatform is zo ingericht dat onze klanten jou direct kunnen benaderen voor stijladvies wanneer zij een outfit nodig hebben. Wij laten jou de vrijheid om online een styleprofiel aan te maken waarin jij je klanten kan laten zien wie je bent en waarom ze uitgerekend jou moeten kiezen als stijladviseur cq. personal shopper. Opdat jij ook jouw klant wil leren kennen heb je de keuze om met ze te bellen. Middels een telefoontje, het zogenaamde "stijladvies" hoor je wat ze écht willen, wat ze níet willen en wat hun hobby's zijn. Op basis hiervan kun je voor hen in het enorme Zalando assortiment een outfit gaan samenstellen die niet alleen op hun figuur aansluit, maar ook op hun karakter. Zalando regelt alle logistiek: verpakking, verzending, verrekening kun je aan ons overlaten. Jij concentreert je op het stylen van de outfits. Jouw klant ontvangt deze nadien thuisgestuurd waar zij op hun gemak de kleding kunnen passen en combineren. Als er dingen tussen zitten die ze onverhoopt toch niet mooi vinden mogen ze deze gratis naar Zalando terugsturen. Over wat ze houden ontvang jij een nette commissie.

Wat wordt er van mij verwacht als stijladviseur?

Allereerst ben je als freelance mode expert verantwoordelijk voor je eigen werkzaamheden. Wij stomen je klaar met trainingsmateriaal en de online infrastructuur waarmee je outfits kan samenstellen. Wij geven je uiteraard ook terugkoppeling op de resultaten die je boekt.

to translate

to translate