Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Zomertype: kleding van Zalon

Zomertypes opgepast!

Stijl- en kleuradvies wordt meestal gebaseerd op types. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen lente-, zomer-, herfst- en wintertypes. Ben je een zomertype? We vertellen je welke kleuren je goed staan.

Probeer Zalon

Kleuradvies voor het zomertype bij Zalon

Als bepaalde kleding je gewoon niet staat, kan het zijn dat je een kleur of combinatie van kleuren hebt gekozen die niet past bij jouw type. Je huidtype en haarkleur spelen een belangrijke rol bij het vinden van een goede outfit. Welke kleurenwaaier een zomertype kenmerkt en welke combinaties bij het zomertype passen, verneem je van onze Zalon-stylisten. Weet je niet zeker of je een zomertype bent, dan vind je hier het antwoord.

Zo werkt 't
Zomertypekleding: voorbeelden van Zalon

Ben je een zomertype?

Als je wil weten welk kleurenpalet bij je past, bepaal je eerst welk type je bent. Een zomertype heeft een koele en bleke huid met helder roze nuances. In sommige gevallen is een blauwachtige ondertoon aanwezig. Heel anders dan de naam doet vermoeden, is de huid van het zomertype gevoelig en moet deze goed beschermd worden tegen de zon. De oogkleur van het zomertype is lichtblauw, grijs of heldergroen. Het haar kleurt blond tot bruin en heeft een asachtige ondertoon. Als deze kenmerken van toepassing zijn op jou, dan ben je zonder twijfel een zomertype en kun je teruggrijpen naar zomertypekleuren in je garderobe. Bij twijfel kan de Zalon-stylist speciaal voor jou een kleurenanalyse op zomertype doen.

Beroemde zomertypes

Enkele bekende zomertypes zijn Grace Kelly, Gwyneth Paltrow, Claudia Schiffer en Cate Blanchett.

Zomertypekleding kopen
Zomertypekleding: voorbeelden van Zalon

Welke kleuren passen bij het zomertype?

Het kleurenpalet van het zomertype bestaat uit zachte tinten. Denk bijvoorbeeld aan pasteltinten als oudroze of lichtgroen. Ook lichtblauw, lichtgrijs, gebroken wit en ivoor staan je goed. Zomertypes met licht haar en een bleke huid kunnen ook kiezen voor pasteltinten met een koele, blauwe ondertoon.

Welke kleuren passen niet bij het zomertype?

Kleuren die niet bij het zomertype passen, zijn warme, roodachtige tinten. Hieronder vallen bijvoorbeeld oranje, fel rood, camel en cognac. Deze kleuren botsen namelijk met de koele ondertoon van je huid. Als je bij de zomertypes onder ons hoort, straal je vooral in kleding met koele kleuren.

Zomertypekleding kopen

Tips & tricks voor zomertypekleding

Omdat je huid nog bleker lijkt wanneer je zwart draagt, behoort dit niet direct tot de eerste keuze voor het zomertype. Bewaar zwart daarentegen voor een broek of rok. Combineer je die op de juiste manier, dan accentueren de kleuren voor het zomertype je lichte huid en haar. Als zomertype kleding kopen, betekent kiezen voor koele, zachte kleuren. Blauwe jeans zijn bijvoorbeeld ideaal voor het zomertype. Een bovenstuk in een andere blauwtint vervolledigt het plaatje.

Wat sieraden betreft kies je als zomertype voor zilver, platina of wit goud. Ook parels in rosé of lichtblauw zullen je elegantie in de verf zetten. Op het vlak van make-up blijft het kleurenpalet hetzelfde. Kies voor een lichte foundation en blauwe of blauwgroene oogschaduw. Wil je meer kleuradvies voor kleding voor het zomertype? Dan helpt de Zalon-stylist je graag verder met het kiezen van de juiste zomertypekleuren.