Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Zomertype: kleding van Zalon

Alles over zomertypes

Stijl- en kleuradvies wordt meestal gebaseerd op types. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen lente-, zomer-, herfst- en wintertypes. Ben je een zomertype? We vertellen je welke kleuren je doen stralen.

Probeer Zalon

Kleuradvies voor het zomertype bij Zalon

Welke kleurenwaaier een zomertype kenmerkt en welke combinaties bij het zomertype passen, verneem je van onze Zalon-stylisten. Weet je niet zeker of je een zomertype bent, dan vind je hier het antwoord.

Zo werkt 't
Zomertypekleding: voorbeelden van Zalon

Ben je een zomertype?

Als je wil weten welk kleurenpalet bij je past, bepaal je eerst met welk type je het meest overeenkomt. Een zomertype heeft een koele, soms blauwachtige ondertoon. De oogkleur van het zomertype is doorgaans lichtblauw, grijs, heldergroen of koelbruin. Het haar kleurt blond tot diep bruin en heeft een asachtige ondertoon. Als je overeenkomt met deze kenmerken, dan ben je waarschijnlijk een zomertype en kun je kijken naar zomertypekleuren voor in je garderobe. Bij twijfel kan de Zalon-stylist speciaal voor jou een kleurenanalyse op het zomertype doen.

Beroemde zomertypes

Enkele bekende zomertypes zijn Miley Cyrus, Rihanna, Gwyneth Paltrow, Leona Lewis, Sarah Jessica Parker en Cate Blanchett.

Zomertypekleding kopen
Zomertypekleding: voorbeelden van Zalon

Welke kleuren passen bij het zomertype?

Het kleurenpalet van het zomertype bestaat uit zachte tinten. Denk bijvoorbeeld aan pasteltinten als oudroze of lichtgroen. Ook lichtblauw, lichtgrijs, gebroken wit en ivoor laten je kenmerken op een natuurlijke manier uitkomen.

Welke kleuren zitten niet in het kleurenpalet van het zomertype?

Kleuren die niet in het kleurenpalet van het zomertype zitten, zijn warme, roodachtige tinten. Hieronder vallen bijvoorbeeld oranje, felrood, camel en cognac. Deze kleuren kunnen namelijk botsen met de koele ondertoon van je huid. Als je bij de zomertypes onder ons hoort, straal je vooral in kleding met koele kleuren.

Zomertypekleding kopen

Tips & tricks voor zomertypekleding

Als zomertype kleding kopen, betekent kiezen voor koele, zachte kleuren. Wat betreft sieraden staan zilver, platina en witgoud je doorgaans het meest natuurlijk. Ook rósekleurige of lichtblauwe parels passen bij de koele ondertoon van je huid. Benieuwd naar meer kleuradvies voor accessoires en kleding voor het zomertype? Dan helpt de Zalon-stylist je graag verder met het kiezen van de juiste zomertypekleuren.