Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Voorbeeld van business casual-outfit heren

Goed gekleed van 9 tot 5

Wat is nu eigenlijk een zakelijke outfit voor mannen? Welke zakelijke outfit voor heren is zowel geschikt in een professionele omgeving als voor in het weekend? In België luisteren de regels voor zakelijke kleding niet zo nauw, het geheim zit ‘m in wat ongeschreven staat.

Probeer uit

Zakelijke kleding voor heren

Het blijft lastig: het vinden van goede business-kleding. Wij heren laten waarschijnlijk onze afgesleten gympen en oude jeans en T-shirts al thuis. Maar los daarvan zijn er vaak geen duidelijke regels, en ook de dresscodes zijn nieyt . Weet jij immers wat je aantrekt bij de dresscode business casual, of wat de smart casual-dresscode inhoudt? Even uitleggen.

Zo werkt Zalon
Voorbeeld van business-kleding voor heren

Stadskledij

Dit is niet alleen de meest misleidende, maar ook meteen de meest veeleisende dresscode voor een zakelijke outfit. Heren worden hier namelijk verwacht om hun beste kledij uit de kleerkast te pakken, ook al klinkt het als het tegenovergestelde. Gepast zijn hier colberts, nette schoenen en witte hemden. Vergeet bij deze dresscode ook accessoires als horloges niet.

Zakelijke kleding heren bestellen
 Voorbeeld van de dresscode business smart

Dresscode smart

Netjes, maar niet te. Dat is de smart casual-dresscode in een notendop. Deftiger dan je dagelijkse kledij, speelser dan de dresscode business casual. Waar je aan moet denken? Een T-shirtje mag, maar dan wel met een blazer. Zorg er wel voor dat je je jeans zonder scheuren draagt en dat je chino netjes gestreken is.

Zakelijke kleding heren bestellen
Voorbeeld van zakelijke kleding voor heren

De business casual-outfit voor heren

Business casual-kleding voor mannen kenmerkt zich door een mix van zakelijke en vrijetijdselementen. Denk daarbij aan een hemd zonder kraag, een losvallende chino of broek en eventueel verzorgde boots in plaats van de gangbare veterschoenen. Het fijne aan deze dresscode is dat je de kledingstukken ook in het weekend gerust uit je kleerkast kunt pakken.

Zakelijke kleding heren bestellen

Zo maak je van casual kledij zakelijke kleding voor heren

De drie dresscodes hierboven zijn, grof genomen, de meest gangbare voor de zakelijke outfit. Mannen hebben anno nu echter weinig verplichtingen meer. Dat blijkt wel uit het feit dat het gros van de bedrijven in België helemaal geen dresscode meer heeft. Hier bepaalt casual kledij het modebeeld. Daarbij gaat het meer om de ongeschreven regels. Uiteraard blijft het voor sommige jobs belangrijk dat je het representatief houdt. Hanteer als mode-richtlijn je gezonde verstand; als iedereen in een T-shirt of makkelijk zittende pullover naar zijn werk komt, kun je gerust je das af laten.

Zakelijke kleding: voor heren, van een stylist

Dresscode business casual, dresscode smart, stadskledij; met het wegvallen van strikte voorschriften voor zakelijke kleding hebben heren het er niet makkelijker op gekregen. De middellijn tussen casual en zakelijk vinden is een delicate klus. Eentje die je ook kan overlaten aan een professionele stylist. Hij of zij verrijkt je stijl met frisse kledingstukken, zodat je er zowel op je werk als thuis goed gekleed bij loopt. Laat je business casual-kleding voor mannen bij je thuis leveren in een complete outfit-box. De verzending en eventuele retourzending zijn gratis.