Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Wintertype kleuren met Zalon

Wintertype kleuren

Heb je altijd al willen weten wat voor type je bent en welke kleuren het best bij jou passen? Ontdek dan hier of je een wintertype bent!

Probeer Zalon uit

Zo herken je het wintertype

Bij het wintertype denk je misschien in de eerste plaats aan Sneeuwwitje met haar porseleinachtige huid. Maar wintertypes kunnen ook een olijfkleurige ondertoon in het gelaat hebben en snel bruin worden in de zon. Bruine en blauwe tinten zijn typische wintertype kleuren wanneer het om de ogen gaat. Verder hoort een bruine of zwarte haardos echt bij het wintertype kleurenpalet. Wintertypes kunnen trouwens ook platinablonde kapsels hebben.

Zo werkt Zalon
Wintertype kleuren met Zalon - outfit 1

Het juiste kleurenpalet voor het wintertype

Koele tinten voeren de boventoon in de wintertype kleurenwaaier. Daarom mag je als wintertype gerust veel licht- tot marineblauw in je garderobe hebben. Wil je liever eens iets anders dan blauw? Ook flessengroen, rood en roze horen bij de typische wintertype kleuren. Als wintertype heb je bovendien een extra voordeel. Zwart en wit, de tinten die bijna overal bij passen, staan je goed. Iets wat niet bij alle seizoenstypes het geval is. Voor wintertypes zijn deze kleding combinaties dus geen probleem.

Dit moet je niet dragen als wintertype
Ben je een liefhebber van geelachtige kleuren? Dan heb je als wintertype pech. Geel matcht niet met je huid. Gelukkig passen kaki en oranje wel bij het wintertype. Mits je ze combineert met één van de typische wintertype kleuren zoals blauw, rood en flessengroen. Op deze manier zorg je toch voor meer warmte in je outfits.

Bestel wintertype-styling
Wintertype kleuren met Zalon - outfit 2

Extra tips voor wintertypes

Met de juiste accessoires en make-up maak je jouw wintertype outfit compleet. De kleuren voor het wintertype als vrouw gaan bijvoorbeeld mooi samen met sieraden in zilver of roségoud. Je gezicht laat je meer spreken met een foundation of concealer, een rode of roze lippenstift plus mascara en een eyeliner.

Ontdek bekende wintertypes
Twijfel je nog of je wel of geen wintertype bent? Gelukkig vind je een paar prachtige voorbeelden in het sterrendom. Zo heeft Demi Moore de echte wintertype kenmerken. Ook staan de wintertype kleuren erg goed bij Catherina Zeta Jones en Angelina Jolie.

Bestel wintertype-styling

Je Zalon-styliste helpt je graag

Met al deze tips kun je aan de slag met je wintertype outfits. Het is handig om eerst een speciale kleurenwaaier voor het wintertype te kopen. Of wil je liever nog extra kleuradvies voor je kleding als wintertype? Aarzel dan niet en schakel een van de Zalon-stylisten in. In overleg met jou stelt die je nieuwe look samen in de juiste wintertype kleuren. Of het nu voor een feestje is, je werk of je vrije tijd? Met Zalon wordt het supereenvoudig om wintertype kleding te kopen die je goed staat!