Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Wintertype kleuren met Zalon

Wintertypekleuren

Heb je altijd al willen weten wat voor seizoenstype je bent en welke kleuren daarbij passen? Ontdek dan hier of je een wintertype bent!

Probeer Zalon uit

Zo herken je het wintertype

Wintertypes zijn doorgaans te herkennen aan hun neutrale ondertoon. Om uit te vinden of je een neutrale ondertoon hebt, kun je kijken naar verschillend gekleurde sieraden; goud en zilver zouden je even natuurlijk moeten staan. Ook kun je kijken naar de aderen aan de onderkant van je pols; die zijn bij een neutrale ondertoon vaak blauwachtig. Bruine en blauwe tinten zijn typische wintertypekleuren wanneer het om de ogen gaat. Verder hoort een bruine of zwarte haardos echt bij het wintertypekleurenpalet. Wintertypes kunnen ook middenblond haar hebben.

Zo werkt Zalon
Wintertype kleuren met Zalon - outfit 1

Dit is het kleurenpalet voor het wintertype

Koele tinten voeren de boventoon in de wintertypekleurenwaaier. Daarom kun je als wintertype gerust veel licht- tot marineblauw in je garderobe hebben. Wil je liever iets anders dan blauw? Ook flessengroen, helderrood en roze horen bij de typische wintertypekleuren. Zwart en wit laten je natuurlijke kenmerken ook stralen. Handig, want dat zijn tinten die bijna overal bij passen!

Deze kleuren zijn geen onderdeel van de wintertypekleurenwaaier
In het kleurenpalet van het wintertype vind je niet gauw warme en geelachtige kleuren. Ook herfstachtige tinten zijn geen onderdeel van deze kleurenwaaier. Denk bijvoorbeeld aan warmrood, oranjerood en olijfgroen. Het zijn vooral koele tinten die je als wintertype laten stralen.

Naar de wintertype-styling
Wintertype kleuren met Zalon - outfit 2

Extra tips voor wintertypes

Maak je je wintertype-outfit graag compleet met accessoires of make-up? De kenmerken en kleuren van de wintertypevrouw matchen bijvoorbeeld op een natuurlijke manier met zilveren of roségouden sieraden, en met rode of roze lippenstift.

Ontdek bekende wintertypes
Op zoek naar meer inspiratie? Dan kun je kijken naar de stijl en kledingkeuzes van bekende wintertypes. Zo heeft actrice Marion Cotillard echte wintertypekenmerken. Ook Anne Hathaway, Lucy Liu, Kelly Rowland en Alek Wek horen bij de wintertypes onder ons.

Naar de wintertype-styling

Je Zalon-stylist helpt je graag

Met bovenstaande tips kun je aan de slag met je wintertype-outfits. Extra kleuradvies voor je kleding als wintertype vind je bij je persoonlijke Zalon-stylist. In overleg met jou stelt hij of zij een nieuwe look voor je samen in wintertypekleuren die bij jouw voorkeuren passen.