Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Voorbeelden van 4 verschillende kleurtypes

Welk seizoenstype ben ik?

Om je kleurtype te bepalen kijken we naar de seizoenen. Lente of zomer, herfst of winter: welk type ben jij? Doe de kleuranalyse hieronder op basis van je ogen, haarkleur en huidskleur.

Laat je stylen

Welke kleur past bij mij?

De perfecte fit is voor iedereen anders: de een komt goed uit in een hoge paperbagbroek, de ander in een wikkelkleedje of oversized hemd. De juiste kleuren zijn echter minstens zo belangrijk. Vind hieronder uit welk kleurtype je bent en laat voortaan de kleuranalyse je kledingkeuzes bepalen!

Voorbeeld van ogen om kleurentypes te bepalen

Welke kleuren passen bij mijn ogen?

De kleur van je ogen is relevante informatie voor het beantwoorden van de vraag ‘welk kleurtype ben ik’. Hebben je ogen een olijfgroene kleur of zijn ze licht- tot donkerbruin? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk een herfsttype. Je ogen laat je in dit geval het beste uitkomen met bruine oogschaduw. Het zomertype heeft met haar blauwe, grijze of lichtgroene ogen juist baat bij blauwe of groene oogschaduw. Het lentetype heeft vaak bruine óf blauwe ogen waarbij een goudkleurige oogschaduw mooi staat. Ook de ogen van het wintertype zijn vaak óf bruin, óf blauw. Zwarte mascara en eyeliner zijn voor dit type van toegevoegde waarde.

Voorbeeld van haarkleur om kleurtype te bepalen

Wat voor type ben ik met deze haarkleur?

Vraag je je af: wat voor kleurtype ben ik als ik goudbruin haar heb, of blond met een honing- of kopertint? Het antwoord is: het lentetype! Is je haar van nature platinablond? Dan hoor je waarschijnlijk bij de wintertypes onder ons. Opvallend genoeg hebben wintertypes ook vaak donkerbruin of zwart haar, dat soms scherp contrasteert met hun porselein-achtige huid. Warme bruin- en roodtinten horen daarentegen bij het herfsttype. Zomertypes kunnen zowel een bruine als blonde haardos hebben. Het kan een uitdaging zijn om enkel op basis van je ogen of haar je kleurtype te bepalen. Lees daarom snel verder hoe je huidskleur laat zien welk kleurtype je bent.

Voorbeeld van haarkleur om te bepalen: welk kleurtype ben ik?

Welk seizoenstype ben ik bij welke huidskleur?

Je kleurtype bepalen doe je het eenvoudigst op basis van je huidskleur. Welk kleurtype ben ik als ik een lichte huid heb die snel verbrandt, vraag je je af? Met zo’n lichtroze huid, vaak met blauwe ondertoon, ben je hoogstwaarschijnlijk een zomertype. Ook de herfsttypes onder ons worden niet gauw bruin in de zon, maar verbranden met hun warme en gelige ondertoon minder snel dan de lentetypes. De ondertoon van lentetypes is vaak perzikachtig tot goud, niet zelden met zomersproeten. Tot slot hebben we nog de wintertypes, met een olijfkleurige ondertoon en een porselein-achtige of juist een donkere huidskleur.

Het totaalplaatje

Ogen, haar & huidskleur

Je weet nu welke drie factoren een rol spelen in het bepalen van je kleurtype. Tijd om het samen te vatten! De herfsttypes onder ons hebben olijfgroene of bruine ogen, warmrood of -bruin haar en een warme, gelige ondertoon van de huid. Wintertypes hebben bruine of blauwe ogen en donkerbruin of zwart haar, dat soms scherp contrasteert met een porseleinachtige huid. Ook lentetypes hebben bruine of blauwe ogen, maar dan in combinatie met goudbruin of blond haar en een perzik- of goudachtige ondertoon. Zomertypes zijn te herkennen aan hun blauwe, grijze of lichtgroene ogen, bruine of blonde haar en een lichtroze huid met blauwachtige ondertoon.

Dus, welk kleurtype ben ik? Zalon adviseert!

En, welk type ben jij? Als het kleurentypes bepalen erop zit, kunnen we naar de volgende vraag: welke kleuren passen bij mij? De stylisten van Zalon zijn experts in hun vak en zoeken middels kleurenanalyse kleding voor je uit die past bij jouw seizoenstype. Benieuwd hoe een Zalon-box per seizoenstype eruitziet? Kijk gauw hieronder.