Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Voorbeelden van 4 verschillende kleurtypes

Welk seizoenstype ben ik?

Om je kleurtype te bepalen kijken we naar de seizoenen. Lente of zomer, herfst of winter: met welk type kom jij het meest overeen? Doe de kleuranalyse hieronder op basis van je ogen, haarkleur en de ondertoon van je huid.

Laat je stylen

Welke kleur past bij mij?

Perfect passende kleding is voor iedereen anders: de een voelt zich het meest comfortabel in een jeans en pullover, de ander hult zich het liefst in een wikkelkleedje. Sommige items zijn misschien ook je favorieten door de kleur die ze hebben. Hieronder vind je uit met welk seizoenstype je overeenkomt, en welke kleuren je laten stralen. Dat kun je vervolgens gebruiken bij het vinden van je nieuwe favoriete items!

Voorbeeld van ogen om kleurentypes te bepalen

Welke kleuren passen bij mijn ogen?

De kleur van je ogen is handige informatie voor het beantwoorden van de vraag ‘welk kleurtype ben ik?' Hebben je ogen een olijfgroene kleur of zijn ze licht- tot donkerbruin? Dan kom je waarschijnlijk het meest overeen met het herfsttype. Het zomertype wordt vaak gekenmerkt door blauwe, grijze of lichtgroene ogen. Het lentetype heeft doorgaans bruine óf blauwe ogen. Ook groen en amberkleurig komen voor. Ook de ogen van het wintertype zijn vaak bruin óf blauw, of een mix van meerdere kleuren.

Voorbeeld van haarkleur om kleurtype te bepalen

Wat voor type ben ik met deze haarkleur?

Vraag je je af: wat voor kleurtype ben ik als ik goudbruin haar heb, of blond met een honing- of kopertint? Het antwoord is waarschijnlijk het lentetype. Ook kunnen lentetypes diepbruin tot zwart haar hebben, net als wintertypes. Ook als je van nature platinablond bent, kun je bij de wintertypes onder ons horen. Warme bruin- en roodtinten horen doorgaans bij het herfsttype. Zomertypes kunnen zowel een diepbruine als blonde haardos hebben, soms met een askleurige gloed.

Voorbeeld van haarkleur om te bepalen: welk kleurtype ben ik?

Welk seizoenstype ben ik bij welke ondertoon?

Je kleurtype bepalen kun je ook doen op basis van de ondertoon van je huid. Heb je goud- en zilverkleurige sieraden in huis, dan is dat een handige manier om te bepalen wat voor ondertoon je hebt. Staan zilverkleurige sieraden je het meest natuurlijk? Dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Ook kun je kijken naar de aderen aan de onderkant van je pols, die bij deze ondertoon vaak paarsachtig zijn. Bij een neutrale ondertoon staat zowel zilver als goud je natuurlijk, en zijn je aderen blauwachtig. Gouden en roségouden sieraden staan vaak natuurlijk bij een warme ondertoon, die ook te herkennen is aan groenachtige aderen.

Het totaalplaatje

Ogen, haar & huidskleur

Je weet nu welke drie factoren een rol spelen in het bepalen van je kleurtype. Tot slot kun je kijken naar celebrities en hun seizoenstypes, als handige voorbeelden. Zo is Glee-actrice Amber Riley bijvoorbeeld een herfsttype, net als actrice Julia Roberts. Bekende wintertypes zijn model Alek Wek en actrice Marion Cotillard, die de rol van Amélie vertolkte. Onder de lentetypes horen Cameron Diaz, Janet Jackson en Tyra Banks. Zangeressen Miley Cyrus en Rihanna horen samen bij de zomertypes.

Kleuradvies van Zalon

Als het kleurentypes bepalen erop zit, kunnen we naar de volgende vraag: welke kleuren passen bij mij? De stylisten van Zalon zijn experts in hun vak en zoeken middels kleurenanalyse kleding voor je uit die past bij jouw seizoenstype. Benieuwd hoe een Zalon-box per seizoenstype eruitziet? Kijk gauw hieronder.