Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Outfit trouwfeest: vrouw demonstreert look

Tips voor kleding als gast op een bruiloft

Een save the date ontvangen in je mailbox, of een uitnodiging op je deurmat? Tijd om na te denken over je outfit voor de bruiloft. Je stylist denkt graag met je mee en heeft handige tips voor je.

Probeer Zalon

Zo vind je de perfecte feestkleding voor dames op een bruiloft

Een dresscode op bruiloften is veelvoorkomend en dient als handige aanwijzing voor de kleding van bruiloftsgasten. Dames hebben binnen de kaders van de dresscode keuze uit jurken, maar ook uit leuke en feestelijke alternatieven als een jumpsuit of kostuum. Lees mee met welke bruiloft-outfit voor dames past bij welke dresscode, en andere tips om de perfecte outfit te vinden.

Feestkleding dames voor bruiloft

Outfit voor naar een bruiloft met dresscode

White tie Laten we beginnen met de meest veeleisende en formele dresscode. Bruiloften in white tie betekenen lange, klassieke jurken in galastijl. Accessoires (behalve een horloge!) horen ook bij deze dresscode, net als elegante make-up. Kortom, draag wat je zou kiezen voor een diner in het koningshuis.

Black tie Je bruiloftsjurk als gast bij de dresscode black tie is minder formeel, maar nog steeds chic en elegant. Als je ook bent uitgenodigd voor het diner, zorg dan voor een lange jurk in een ingetogen kleur. Een cocktailjurk op bruiloften als deze mag ook, als ‘ie maar chic en formeel is en gedragen wordt met een panty.

Cocktail De naam van de dresscode zegt het al: hier verschijn je in een cocktailjurk op de bruiloft. Dit feestelijke kleedje valt tot op of net over de knie, en kan in alle kleuren. Verschijn je liever niet in een bruiloftsjurk als gast, dan kun je bij deze dresscode ook voor een feestelijk broekpak kiezen.

Outfit voor bruiloft bestellen
Feestkleding dames voor bruiloft: voorbeeld 2

Outfit voor naar een bruiloft met dresscode

Smart casual Dit is een dresscode met veel vrijheid. Dat is fijn, maar het kan het ook extra uitdagend maken om een geschikte bruiloftsoutfit als vrouw te vinden. Want wat behoort er tot smart casual en wat is té casual? Voor deze bruiloft zijn feestjurken, midi-rokken, jumpsuits en een blouse met nette broek geschikte kleding voor bruiloftsgasten. Dames doen er goed aan om items te kiezen die in mooi materiaal vervaardigd zijn. Bij deze dresscode kies je ook gerust voor een opvallend printje als blikvanger van je outfit.

Zomers De tip voor kleding als gast op een bruiloft in de zomer? Kijk eerst naar de locatie. Is het een meerdaags trouwfeest waarbij je in je eigen tentje overnacht, ben je uitgenodigd voor een feest op het strand of is de ceremonie bij het bruidspaar in de tuin? De zomerbruiloft is in ieder geval een feestje voor iedereen die van lichte kleding en luchtige jurkjes houdt. Ook de dresscode bohemian doet het goed voor bruiloftsoutfits voor dames op een zomertrouw. Denk aan maxi-jurken in een vrolijke kleur of print, zomerse sandaaltjes, een strohoed en veel accessoires.

Outfit voor bruiloft bestellen

Location, location, location

In de kerk
Bij een kerkelijk huwelijk houd je je bruiloftsoutfit als vrouw het beste een beetje ingetogen. Met een niet te kort kleedje en bedekte schouders zorg je dat je outfit voor de bruiloft respectvol is. Heb je een mouwloos kleedje op het oog, dan kun je deze gerust combineren met een dunne sjaal of stola. Ook kun je een panty onder je jurkje dragen. Afhankelijk van de kerk draag je een passend hoedje bij je outfit.


In een kasteel
Het is misschien wel de meest populaire trouwlocatie: een sprookjesachtig kasteel op een mooi landgoed. Vaak zijn deze bruiloften van het klassiekere soort, waar een klassieke outfit niet misstaat. Onze favoriet voor in de avond is een feestelijke top die je in een zwierige midi-rok draagt, met een paar pumps en een clutch erbij. Een outfit die net zo sprookjesachtig is als de locatie!In de openlucht
Vindt de ceremonie plaats in de tuin of op het strand? Dan zijn je schoenen het belangrijkste onderdeel van je outfit voor het trouwfeest. Vrouwen kunnen hun pumps bij deze bruiloft vervangen door een paar feestelijke sandaaltjes of ballerina’s. Of, als het past bij de dresscode, een verzorgd paar sneakers. Toch liever hakken? Dan zijn blok- of sleehakken een fijne optie.

Bruiloftsoutfit voor dames in functie

Feestkleding dames voor bruiloft: voorbeeld 3

Trouwambtenaar voor één dag

Ben je zelf trouwambtenaar (voor één dag) en heb je de eer om de ceremonie te leiden? Een jumpsuit of matchende colbert en nette broek geven je een klassiek voorkomen.

Bruiloftsoutfit vrouw bestellen
Voorbeeld van een bruiloftsjurk als gast

De ceremoniemeester

Als ceremoniemeester zul je op de dag zelf veel moeten regelen. Zorg daarom voor schoenen waar je goed op kunt lopen en een outfit die goed op z’n plek blijft zitten.

Bruiloftsoutfit vrouw bestellen
Voorbeeld van feestkleding dames op bruiloft

Het bruidsmeisje

Mag je een van de bruidsmeisjes zijn? Als er niet al een jurk voor je klaar ligt, kun je samen met je stylist aan de slag met de richtlijnen die je van het bruidspaar hebt gekregen.

Bruiloftsoutfit vrouw bestellen

Ontdek samen met Zalon de outfit en dresscode van de bruiloft

De - al dan niet ongeschreven - dresscode, de locatie en je functie: het is nogal wat om rekening mee te houden bij het vinden van de juiste kleding of (cocktail)jurk voor de bruiloft. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog je eigen stijl, figuur en budget om rekening mee te houden. Met een professionele stylist van Zalon maak je het jezelf wat makkelijker. Aan de hand van je persoonlijke styleprofiel stelt hij of zij een outfit voor je samen die bij jou en de gelegenheid past. Je ontvangt altijd eerst een digitaal voorproefje waar je feedback op kunt geven. De verzending en eventuele retourzending zijn gratis, zoals je van Zalando gewend bent.