Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Kleding als bruiloftsgast - Zalon

Trouwkledij voor mannen

Geen enkele trouw is hetzelfde. Van een plechtigheid in de kerk of een meerdaagse trouw op het platteland tot een feestelijke happening op het strand: voor ieder huwelijk vinden onze stylisten een trouwerij-outfit die bij jou en de gelegenheid past. Lees mee met hun tips voor kleding als gast op een bruiloft.

Probeer Zalon

Kleding als bruiloftsgast voor de man

Een uitnodiging voor een bruiloft op de deurmat betekent tijd om na te denken over een outfit. Maar wat is nette kleding voor de bruiloft en wat betekent die dresscode van de bruiloft nou precies? We hebben onze stylisten gevraagd naar hun tips voor kleding als gast op een bruiloft: van dresscodes tot locaties.

Zo werkt Zalon
Kleding als bruiloftsgast - Zalon BE

Welke outfits bij een dresscode op de bruiloft?

Nette kleding voor de bruiloft begint met kijken of er een dresscode op de uitnodiging staat vermeld. Dit is wat de verschillende dresscodes betekenen.

White tie: Neem bijvoorbeeld deze dresscode, die het meest formeel is. Staat er ‘white tie’ op de uitnodiging, dan ga je waarschijnlijk naar een superchique bruiloft. De trouwkledij voor mannen bestaat hier uit een rokkostuum, lakschoenen en een wit strikje.

Black tie: Bijna even chique is de dresscode black tie. Het bruidspaar verwacht je hier waarschijnlijk in een zwarte smoking met een zwart strikje. Verder kun je een wit hemd en zwarte lakschoenen dragen.

Cocktail: De kledingstijl op de trouw wordt iets informeler bij deze dresscode. Bruiloften waarbij ‘cocktail’ op de uitnodiging staat, kun je bijwonen in een donkerkleurig kostuum. Een lichtkleurige stropdas en hemd zorgen voor een feestelijke touch.

Trouwkledij mannen bestellen
Kleding als bruiloftsgast - Zalon BE

Welke outfits bij een dresscode op de bruiloft?

Zomers-feestelijk: Vindt de trouw op een zomerse dag in de buitenlucht plaats, en is de dresscode zomers-feestelijk? Dan kun je bijvoorbeeld een pak en hemd in een vrolijke, lichte kleur aantrekken. Ook kun je voor lichte materialen als katoen of linnen gaan. Voor een extra zomers tintje kies je een stropdas met een subtiel dessin.

Smart casual: In theorie betekent deze dresscode dat je in een jeans naar de bruiloft kunt. Een verzorgde donkerblauwe spijkerbroek bijvoorbeeld. ‘Smart’ geeft namelijk aan dat je een verzorgd tintje geeft aan je casual items. Draag er bijvoorbeeld een licht hemd op, en een paar verzorgde veterschoenen eronder.

Trouwkledij mannen bestellen

Nette kleding voor bruiloften op locatie

Kerkelijke bruiloft
Meestal zijn outfits voor dit soort bruiloften klassiek. Een grijs of donkerblauw kostuum met een bijpassende stropdas is bijvoorbeeld een klassieke keuze. Een zwart kostuum kan als de bruiloft heel formeel is.


Zomerbruiloft
Niets zo feestelijk als een bruiloft met mooi weer. Is de dresscode informeel, dan kun je gerust lichte en luchtige materialen kiezen voor je outfit voor de bruiloft. Mannen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een beige linnen kostuum.


Bruiloft op het strand
Heb je een uitnodiging voor een trouw op het strand ontvangen? Als het past binnen de dresscode is dit een mooie gelegenheid voor een linnen broek of chino. Combineer deze bijvoorbeeld met een polo, of draag een licht jasje bij een bijpassende broek.

Extra tips voor je trouwerij-outfit

Outfit bruiloftsgast: man toont outfit met bretels

Extravagantie

Houd je van uitbundige kleding? Met een trouwerij-outfit kun je zeker uitpakken, maar zorg er wel voor dat de focus uiteindelijk op het bruidspaar ligt.

Trouwerij-outfit bestellen
Outfit bruiloftsgast: man toont donkerblauw kostuum

Wit

Er bestaat een grote kans dat het bruidspaar samen in het wit verschijnt. Als gast kun je daarom het beste een andere kleur voor je outfit kiezen.

Trouwerij-outfit bestellen
Outfit bruiloftsgast: man toont outfit met gilet

Dresscode

Check altijd of er een dresscode op de uitnodiging staat. Het bruidspaar zal blij zijn dat je eraan houdt, en je weet zeker dat je gepast gekleed bent.

Trouwerij-outfit bestellen

Is er geen kledingvoorschrift? Dat maakt het selecteren van een outfit lastiger. Een klassiek pak in zwart, grijs of donkerblauw is altijd een veilige optie. Voeg een wit overhemd en een effen das toe en de je bruiloftsoutfit is klaar. En wees niet bang het bruidspaar te vragen wat voor kleding zij verwachten van hun gasten. Het wordt juist gewaardeerd dat je je goed wilt voorbereiden.

Zalon helpt je aan kleding als bruiloftsgast voor de man

Blijft het vinden van nette kleding voor de bruiloft een uitdaging? Dan bieden de stylisten van Zalon je een helpende hand. Zij hebben niet alleen tips voor kleding als gast op een bruiloft, ze stellen ook met liefde een complete trouwerij-outfit voor je samen. Deel je voorkeuren en budget in je styleprofiel. Op basis daarvan stuurt je stylist je een outfit preview toe, waar je feedback op kunt geven. Eenmaal thuis kun je alle items rustig passen, zodat je je straks comfortabel voelt als de grote dag is aangebroken.