Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Kleding als bruiloftsgast - Zalon

Trouwkledij: mannen op hun best

Geen enkele trouw is hetzelfde. Van een plechtigheid in de kerk of een meerdaagse trouw op het platteland tot een feestelijke happening op het strand: voor ieder huwelijk vinden onze stylisten de juiste trouwerij-outfit voor je. Lees mee met hun tips voor kleding als gast op een bruiloft.

Probeer Zalon

Kleding als bruiloftsgast voor de man

Een uitnodiging voor een bruiloft op de deurmat zorgt voor veel heren voor een uitdaging. Want wat is nette kleding voor de bruiloft en wat betekent die dresscode van de bruiloft nou precies? We hebben onze stylisten gevraagd naar hun tips voor kleding als gast op een bruiloft: van dresscodes en locaties tot do’s & don’ts.

Zo werkt Zalon
Kleding als bruiloftsgast - Zalon BE

Welke outfits bij een dresscode op de bruiloft?

Nette kleding voor de bruiloft begint met kijken of er een dresscode op de uitnodiging staat vermeld. Dit is je houvast, want aan de meeste dresscodes zijn duidelijke regels verbonden voor je outfit als bruiloftsgast voor de man.

White tie: Neem bijvoorbeeld deze dresscode, die het meest formeel is. Staat er ‘white tie’ op de uitnodiging, dan ga je waarschijnlijk naar een superchique bruiloft. De trouwkledij voor mannen bestaat hier uit een rokkostuum, lakschoenen en een wit strikje.

Black tie: Bijna even chique is de dresscode black tie. Het bruidspaar verwacht je hier in een zwarte smoking met een zwart strikje. Verder draag je een wit hemd en zwarte lakschoenen.

Cocktail: De kledingstijl op de trouw wordt iets informeler bij deze dresscode. Bruiloften waarbij ‘cocktail’ op de uitnodiging staat, kun je bijwonen in een donkerkleurig kostuum. Een lichtkleurige stropdas en hemd zorgen voor een feestelijke touch.

Trouwkledij mannen bestellen
Kleding als bruiloftsgast - Zalon BE

Welke outfits bij een dresscode op de bruiloft?

Zomers-feestelijk: Heb je het geluk dat de trouw op een zomerse dag in de buitenlucht plaatsvindt en de dresscode zomers-feestelijk is? Dan kun je een pak en hemd in een mooie lichte kleur aantrekken. Ook kun je voor lichte materialen als katoen of linnen gaan. Voor een extra zomers tintje kies je een stropdas met een bescheiden dessin.

Smart casual: In theorie betekent deze dresscode dat je in een jeans naar de bruiloft kunt. Dat moet wel een mooie, donkerblauwe spijkerbroek zijn. ‘Smart’ geeft namelijk aan dat je een verzorgd tintje geeft aan je casual items. Draag er bijvoorbeeld een licht hemd op, en een paar verzorgde veterschoenen eronder. Zo heb je de juiste stijl voor de dresscode op deze bruiloft te pakken!

Trouwkledij mannen bestellen

Nette kleding voor bruiloften op locatie

Kerkelijke bruiloft
Je outfit voor deze bruiloft als man houd je het best klassiek. Een grijs of donkerblauw kostuum is altijd een goede keuze, met natuurlijk een bijpassende stropdas erbij. Een zwart kostuum kan als de bruiloft heel formeel is.


Zomerbruiloft
Niets zo feestelijk als een bruiloft met mooi weer. Is de dresscode informeel, dan kun je lichte en luchtige materialen kiezen voor je outfit voor de bruiloft. Mannen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een beige linnen kostuum.


Bruiloft op het strand
Heb je een uitnodiging voor een trouw op het strand ontvangen? Als de dresscode het toelaat, is dit een mooie gelegenheid voor een linnen broek of chino. Combineer deze met een polo, of draag een stijlvol licht jasje bij een bijpassende broek.

De do’s & don’ts voor je trouwerij-outfit

Outfit bruiloftsgast: man toont outfit met bretels

Extravagantie

Houd je normaal van uitbundige kleding? Probeer je trouwerij-outfit een beetje bescheiden te houden. Zo zorg je ervoor dat de aandacht de hele dag bij het bruidspaar blijft.

Trouwerij-outfit bestellen
Outfit bruiloftsgast: man toont donkerblauw kostuum

Wit

Er bestaat een grote kans dat het bruidspaar samen in het wit verschijnt. Kies als gast dus een andere kleur voor je outfit. Is de dresscode informeel? Dan kun je voor vrolijke kleuren kiezen.

Trouwerij-outfit bestellen
Outfit bruiloftsgast: man toont outfit met gilet

Dresscode

Check altijd of er een dresscode op de uitnodiging staat. Het bruidspaar zal blij zijn dat je er aan houdt, en je weet zeker dat je gepast gekleed bent - niet te nonchalant en niet te chique.

Trouwerij-outfit bestellen

Zalon helpt je aan kleding als bruiloftsgast voor de man

Blijft het vinden van nette kleding voor de bruiloft een uitdaging? Dan bieden de stylisten van Zalon je een helpende hand. Zij hebben niet alleen tips voor kleding als gast op een bruiloft, ze stellen ook met liefde een complete trouwerij-outfit voor je samen. Deel je voorkeuren en budget in je styleprofiel. Op basis daarvan stuurt je stylist je een outfit preview toe, waar je feedback op kunt geven. Eenmaal thuis kun je alle items rustig passen, zodat je je straks comfortabel voelt als de grote dag is aangebroken.