Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Lentetype kleuren van Zalon

Lentetype: kleuren & modeadvies

Elk seizoentype heeft zijn of haar eigen kleuren. Ook het lentetype heeft zijn eigen kleurenpalet. Welke tinten jou meer uitstraling geven? Je vindt hieronder enkele speciale tips!

Probeer Zalon uit

Hoe herken je een lentetype?

Voordat je jezelf nieuwe outfits aanschaft, moet je eerst weten of je een lentetype bent. Hieronder vertellen we je er alles over, lees dus zeker verder. Ook ontdek je de beste kleuren voor een lentetype.

Zo werkt Zalon

De warme nuances van het lentetype


Ben je een lentetype? Dan hebben je huid, haar en ogen een warmere uitstraling dan de zomer- en wintertypes. De kleur van je huid is goudachtig en wordt verzacht door een perzikachtige tint. Mogelijke zomersproeten geven je gezicht een zonnige look. Lentetypes kunnen blond haar hebben. De blonde lokken variëren dan van honing- tot koperblond. Als lentetype kun je echter ook middel- tot donkerbruin haar hebben dat opgesierd wordt door een gouden glans.

De lentetype kleuren voor ogen zijn bruin, geel-turquoise en goudgroen. Maar ook allerlei blauwachtige tinten zijn mogelijk.


Maak kennis met bekende lentetypes
Heidi Klum, Blake Lively en Cameron Diaz zijn voorbeelden van echte lentetypes. Gebruik ze als inspiratiebronnen bij het lentetype kleding kopen.
Bestel box voor lentetype
Twee outfits voor lentetypes van Zalon by Zalando

Kleurenanalyse voor het lentetype: dit hoort in je garderobe


Bij de gouden tint van je huid kun je het beste zonnige kleuren dragen met een gele tint. Een van de goede lentetype kleuren is bijvoorbeeld zonnegeel. Maar ook sinaasappeloranje of tomatenrood zijn een goede match. Bovendien kun je als lentetype je combinatiemogelijkheden uitbreiden met beige en gebroken wit.

De do's & dont's voor het lentetype Je kent nu het lentetype kleurenpalet, je weet welke je als lentetype kunt dragen. Er zijn echter ook tinten die niet in de lentetype kleding thuishoren. Koele kleuren als blauw, lila en grijs doen afbreuk aan je warme natuurlijke uitstraling. Wit en zwart draag je om die reden ook beter niet. Ook neonkleuren vormen geen goede match met lentetypes. Als je lentetype kleding koopt, kun je het eenvoudig in één kleur houden. Denk bijvoorbeeld aan een rode jurk of een oranje broekpak. Wil je toch liever verschillende tinten combineren? Neem dan bijvoorbeeld natuurwit met zonnegeel in de vorm van een trendy Marlene-broek en een catchy blouse met ruches.

Bestel box voor lentetype

Accessoires en make-up voor de finishing touch

Om de lentetype kleuren mooi af te ronden spelen accessoires en make-up een belangrijke rol. Neem vooral goudkleurige accessoires, want goudtinten geven je uitstraling extra warmte. Draag dus ook steeds goudkleurige sieraden. Je make-up start je het beste met een foundation of concealer met een gele ondertoon. Accentueer verder je wangen met een blush in een zachte kleur als roze of abrikoos. Je ogen laat je schitteren met oogschaduw in goudkleurige tinten. Een fel- of koraalrode lipstick maakt de make-up voor een lentetype helemaal af.

Voor de aanschaf van een garderobe in de juiste lentetype kleuren hoef je er overigens helemaal niet alleen voor te staan. Schakel daarvoor een stylist van Zalon in. Aan de hand van een vragenlijst en een foto stelt deze voor jou outfits samen. Die kun je op je gemak thuis passen. Wat je leuk vindt, houd je. Waar je minder enthousiast over bent, kun je retour sturen. De retourzending is gratis. Dus heb je binnenkort een bruiloft, groot feest of een nieuwe baan? Zorg dan dat je in de juiste lentetype kleding voor de dag komt met behulp van een professionele stylist. Natuurlijk helpt hij of zij jou ook graag met een paar fijne casual outfits. Probeer het gewoon en maak snel kennis met je eigen Zalon-stylist!