Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Lentetype kleuren van Zalon

Lentetype: kleuren & modeadvies

Elk seizoenstype heeft zijn of haar eigen kleuren. Ook het lentetype heeft een eigen kleurenpalet. Welke tinten jou als lentetype laten stralen? Je vindt hieronder handige tips van onze stylisten!

Probeer Zalon uit

Hoe herken je een lentetype?

Wil je graag nieuwe outfits aanschaffen in het kleurenpalet dat bij je seizoenstype past? Dan is het tijd om te kijken of je bij de lentetypes onder ons hoort. Hieronder vertellen we je er alles over, inclusief het kleurenpalet dat bij het lentetype hoort.

Zo werkt Zalon

De warme nuances van het lentetype

Ben je een lentetype? Dan hebben je huid, haar en ogen een warmere toon dan de zomer- en wintertypes. De ondertoon van je huid is warm, en heeft soms een goudachtige tint. Mogelijke zomersproeten geven je gezicht een zonnige look. Lentetypes kunnen blond haar hebben. De blonde lokken variëren dan van honing- tot koperblond. Als lentetype kun je echter ook middel- tot diepbruin haar hebben dat wordt gekenmerkt door een gouden glans.

De lentetypekleuren voor ogen zijn bruin, amber en goudgroen. Ook allerlei blauwachtige tinten zijn mogelijk.

Maak kennis met bekende lentetypes
Beyoncé, Mila Kunis en Tyra Banks zijn voorbeelden van echte lentetypes, net als Heidi Klum, Blake Lively en Cameron Diaz. Door je te verdiepen in hun stijl, kun je deze dames als inspiratiebron gebruiken bij het lentetypekleding kopen.

Bestel box voor lentetype
Twee outfits voor lentetypes van Zalon by Zalando

Kleurenanalyse voor het lentetype

Bij de gouden tint van je huid komen zonnige kleuren met een gele tint op en natuurlijke manier uit. Een andere typische lentetypekleur is zonnegeel, maar ook sinaasappeloranje en tomatenrood zijn een natuurlijke match. Bovendien kun je als lentetype je combinatiemogelijkheden uitbreiden met beige en gebroken wit.

Deze kleuren zijn geen onderdeel van de kleurenwaaier van het lentetype
Je kent nu het lentetypekleurenpalet, en weet welke kleuren je als lentetype laten stralen. Er zijn echter ook tinten die niet in het kleurenpalet voor lentetypekleding zitten: denk aan koele kleuren als blauw, lila en grijs. Ook wit, zwart en neonkleuren zijn geen onderdeel van de kleurenwaaier van het lentetype. Warmere kleuren zijn daarentegen een natuurlijkere keuze voor je lentetypekleding.

Bestel box voor lentetype

Styling voor het lentetype

Voor de aanschaf van een garderobe in lentetypekleuren hoef je er niet alleen voor te staan. Een van de stylisten van Zalon helpt je graag. Aan de hand van je styleprofiel stelt deze voor jou outfits samen. Die kun je op je gemak thuis passen. Wat je leuk vindt, houd je. Waar je minder enthousiast over bent, kun je retourneren. Een eventuele retourzending is gratis.