Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Zalon-box met herfsttype kleuren

Ontdek alle herfsttypekleuren

Vraag je je weleens af welk seizoenstype je bent? Hieronder ontdek je of je een herfsttype bent. We vertellen je alles over de kenmerken. Is het najaar jouw seizoen? Dan heb je vast iets aan deze tips voor het kleding kopen als herfsttype.

Probeer Zalon

Ben je een herfsttype?

Soms lijkt een kledingstuk zo leuk, maar staat het je toch niet. Dit kan goed komen doordat het een verkeerde kleur heeft voor jou als herfsttype. Ontdek daarom snel de juiste herfsttypekleuren en stylingtips voor jouw seizoenstype.

Zo werkt Zalon
Beige broek met olijfgroene blouse

Kleuren voor een herfsttype

Heb je een bleke huid met een ondertoon van lichtgoud, of juist een warme gele ondertoon? Grote kans dat je bij de herfsttypes onder ons hoort. Ook kan het zijn dat je een paar sproetjes hebt, en wordt je huid niet gauw bruin.

Licht- tot donkerbruin of olijfgroen zijn typische kleuren voor een herfsttype als het om de ogen gaat. Het haar kan hazelnoot- of middelbruin zijn. Ook roodachtige haardossen en donkerblonde lokken horen bij het kleurenpalet van een herfsttype.

Dit zijn beroemde herfsttypes
Wil je jezelf vergelijken met een paar beroemde herfsttypes? Google dan eens op Julianne Moore en Jessica Alba. Ook Eva Longoria is een prachtig voorbeeld van een herfsttype. Als je kijkt naar hun herfsttypekleding, heb je meteen een idee wat voor kleuren er in jouw kledingkast thuishoren.

Laat je stylen
Twee outfits voor herfsttypes

Kleur- en stijladvies voor een herfsttype

In de herfst toont de natuur zijn warme tinten. De bladeren worden okergeel of roodbruin en het groene mos tiert welig. Dit zijn dan ook precies de herfsttypekleuren die je goed staan. Ook bordeauxrood of dennengroen zijn fantastische herfstkleuren voor je kleding.

Deze kleuren passen minder goed bij je type
Blauwachtige tinten staan je als herfsttype minder goed, omdat ze te koel zijn. Ook lijkt je huid bleker wanneer je zwart en wit draagt. Draag je deze kleuren graag, dan kun je ze altijd voor je onderkleding gebruiken. Daarnaast kun je zwart vervangen voor dieprood en wit voor beige - wat dan weer wel goed bij jouw type past!

Bestel je herfsttypekleding

Herfsttypekleuren: extra tips

Ben je toch fan van blauw? Dan kun je als herfsttype het beste bedreven worden in het maken van de juiste combinaties. Zo staat een verwassen blauwe jeans met daarop een beige jasje van (imitatie)leer je vast goed. Maar in de kleuranalyse voor een herfsttype horen aardetinten uiteindelijk het meest thuis. Steek jezelf bijvoorbeeld eens in een olijfkleurig kleedje, of trek een warm oranje jumpsuit aan. Met make-up in de juiste kleuren rond je je look af. Een bruine oogschaduw, groene eyeliner en een bronzer geven je gezicht expressie. Een bordeauxrode lippenstift is de finishing touch.

Misschien vind je het ondanks onze tips toch lastig om als herfsttype kleding online te kopen. Geen nood, want de stylisten van Zalon gaan graag voor je aan de slag. Het begint met een styleprofiel waarin je je voorkeuren deelt. Je nieuwe look krijg je vervolgens in een box thuisbezorgd. Houd je favoriete items, de eventuele retourzending is gratis.