Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Zalon-box met herfsttype kleuren

Ontdek alle herfsttypekleuren

Vraag je je af welk seizoenstype je bent? Hieronder ontdek je of je van alle vier seizoenstypes het meest overeenkomt met het herfsttype. We vertellen je alles over de kenmerken. Is het najaar jouw seizoen? Dan heb je vast iets aan deze tips voor het kleding kopen als herfsttype.

Probeer Zalon

Ben je een herfsttype?

Soms staat een kledingstuk leuk, maar lijkt de kleur toch niet helemaal bij je te passen. Dat kan komen doordat de kleur niet in het kleurenpalet zit dat bij jouw seizoenstype past. Ontdek welke herfsttypekleuren wel in de kleurenwaaier zitten, en lees mee met de stylingtips voor jouw seizoenstype.

Zo werkt Zalon
Beige broek met olijfgroene blouse

De kenmerken van een herfsttype

De ondertoon van je huid is een handige manier om uit te vinden met welk seizoenstype je het meest overeenkomt. Je vindt jouw ondertoon door te kijken naar de aderen aan de binnenkant van je pols, en door te kijken of zilveren of juist gouden sieraden je het meest natuurlijk staan. Het herfsttype heeft vaak een warme ondertoon, die je herkent aan groenkleurige aderen. Bovendien zijn gouden sieraden bij deze ondertoon vaak de meest natuurlijke match.

Licht- tot donkerbruin of olijf- en grijsgroen zijn typische kleuren voor een herfsttype als het om de ogen gaat. Het haar kan hazelnoot- tot diepbruin en zwart zijn. Ook roodachtige haardossen en donkerblonde lokken horen bij het kleurenpalet van een herfsttype.

Dit zijn beroemde herfsttypes
Om je seizoenstype te vinden, kan het ook handig zijn om te kijken naar een paar beroemde herfsttypes. Google bijvoorbeeld eens op Julianne Moore, Drew Barrymore, Amber Riley of Jessica Alba. Ook Michelle Obama is een voorbeeld van een herfsttype. Als je kijkt naar hun herfsttypekleding, heb je meteen een idee over wat voor kleuren er in het palet van jouw seizoenstype zitten.

Laat je stylen
Twee outfits voor herfsttypes

Kleur- en stijladvies voor een herfsttype

In de herfst toont de natuur zijn warme tinten. De bladeren worden okergeel of roodbruin en het groene mos tiert welig. Dit zijn dan ook precies de herfsttypekleuren die in het palet van jouw seizoenstype zitten. Ook bordeauxrood, olijfgroen en dennengroen zijn typische herfstkleuren die je voor je kleding zou kunnen kiezen.

In de kleurenwaaier van het herfsttype bevinden zich geen koele tonen met blauwachtige tinten. Ook zwart en wit zijn koele tinten, en zul je daarom niet terugvinden in dit kleurenpalet. Warmere tinten die je als herfsttype laten stralen zijn bijvoorbeeld dieprood als alternatief voor zwart, en beige als alternatief voor wit.

Bestel je herfsttypekleding

Een box vol herfsttypekleuren

Vind je het een uitdaging om als herfsttype kleding online te kopen? Dan gaat een van onze stylisten graag voor je aan de slag. Het begint met een styleprofiel waarin je je voorkeuren deelt. Je nieuwe look met bij jou passende kleuren krijg je vervolgens in een box thuisbezorgd. Houd je favoriete items, de eventuele retourzending is gratis.