Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met jouw Zalon-inlog

Ja
Nee
Model demonstreert zakelijke kleding voor 40-plussers

Damesmode voor 40-plus

Wat is ‘gepaste’ kleding voor dames van 40-plus en hoe kleed je je jonger of naar je gevoelsleeftijd? We hebben het onze stylisten gevraagd. Hun antwoord heeft alles te maken met jouw persoonlijke stijl en type.

Probeer Zalon

Kleding voor 40-plussers van alle soorten & maten

De ene 40-plusser is de andere niet. Misschien ben je veel op pad met je kinderen, ben je van maandag tot en met vrijdag op je job te vinden of misschien wel allebei. Je levensstijl is een belangrijk beginpunt voor het vinden van mode voor 40 plus-dames die bij jou past. Ook je lichaamstype en seizoenstype helpen je om mode voor 40-plussers te vinden die jou op je best laat uitkomen. We vertellen je er hieronder meer over.

Zo werkt Zalon
Kleding voor dames 40-plus: model toont casual outfit

Damesmode voor 40-plus die past bij je levensstijl

We hebben onze stylisten gevraagd naar kleding voor 40-plussers die zich midden in hun carrière bevinden. Eensgezind zijn ze over twee onmisbare items in je kledingkast: een nette broek en een perfect zittende blazer in je favoriete klassieke kleur. Laat je de twee matchen, dan kun je ze ook nog eens samen combineren tot een mooi vrouwenkostuum. Houd je het geheel graag jeugdig, dan kies je voor een losvallend kostuum met een licht oversizede blazer en een flared broek. Een klassieke chino en een wat kortere, nauwsluitende blazer doen het goed voor een formelere werklook. Ook een wit hemdje, een trenchcoat of wollen mantel, een paar pumps of enkellaarsjes en een handtas mogen natuurlijk niet ontbreken.

Voor in je vrije tijd zijn de must-haves binnen de mode voor 40-plussers een goed zittende jeans, een aantal tops of T-shirts in basiskleuren, een zachte cardigan en een comfortabel paar sneakers. Ook niet te vergeten: een of twee jurken. Als 40-plus ergens voor staat, dan is het wel dat oncomfortabele kleding verleden tijd is. Ga dus vooral voor kleedjes die lekker zitten en waar je je goed in voelt.

Bestel damesmode 40-plus
Mode voor 40-plus: dameskleding van Zalon in een outfit-box

Welke broeken, shirts en jurken voor 40-plus passen bij mij?

Je lichaamstype kan je helpen om te bepalen welke items en pasvormen je goed staan. Je stylist kan je helpen bepalen of je figuur het meest overeenkomt met het appel-, peer-, zandloper- of rechte figuur. Elk van deze lichaamstypes heeft zijn sterke punten die je met bepaalde items kunt benadrukken. Denk aan flared jeans voor vrouwen met een appelfiguur, tops in opvallende prints voor het peerfiguur, rokken met hoge taille voor het zandloperfiguur en empire silhouet-jurken voor 40-plussers met een recht figuur.

Heb je weleens dat je een kleur heel mooi vindt, maar het gewoon niet zo goed staat als je het aantrekt? Dan heb je waarschijnlijk een kleur te pakken die niet zo goed samengaat met jouw seizoenstype. Weten of je een herfst-, winter-, zomer- of lentetype bent, helpt je te bepalen welke kleuren je het best kunt kiezen voor je kleding voor 40-plussers. Ook daar helpt je stylist je natuurlijk graag bij.

Bestel damesmode 40-plus
Mode voor 40-plussers: dameskleding van Zalon, voorbeeld 1
Mode voor 40-plussers: dameskleding van Zalon, voorbeeld 2
Mode voor 40-plussers: dameskleding van Zalon, voorbeeld 3
Mode voor 40-plussers: dameskleding van Zalon, voorbeeld 4

Laat je stylen in kleding voor 40-plussers

Leeftijd is uiteindelijk maar een getal. Veel belangrijker is hoe oud je je voelt. Dat neemt je stylist dan ook graag als basis bij het samenstellen van een outfit-box vol mode voor 40-plussers. Je stijl en budget zijn minstens net zo belangrijk, net als je lichaams- en seizoenstype. Je deelt deze informatie met je stylist door een styleprofiel aan te maken. Vervolgens stelt je stylist een of twee outfits samen, waar je eerst een voorproefje van ontvangt. Na je feedback zet je stylist de puntjes op de i, waarna de outfit-box naar je toekomt. Houd je favoriete items, de retourzending is gratis. Je betaalt pas nadat je hebt besloten wat je wil houden.